Digidentity en Onegini ontzorgen verzekeraars met inrichten van B2B authenticatie

Author: Mart Vissers

Last updated: August 1, 2022

Van Digitaal Paspoort naar eHerkenning zonder migratietraject.

Woerden & Den Haag, 8 juni 2020 – “Het digitaal paspoort heeft meer dan 20 jaar dienstgedaan als branchestandaard voor inloggen in de verzekeringsbranche. Het kent echter zijn beperkingen en is vanuit beveiligingsperspectief over de houdbaarheidsdatum”, aldus SIVI. Tegelijkertijd is eHerkenning de standaard voor B2B authenticatie in Nederland geworden. Dit betekent een uitdagend migratietraject voor alle verzekeraars. Met de gezamenlijke propositie van Digidentity (Nederlands meest innovatieve eHerkenningsleverancier, onderdeel van Solera Inc.) & Onegini (marktleider binnen de financiële dienstverlening voor Customer Identity & Access Management) worden verzekeraars volledig in het migratietraject ontlast en maximaal voorbereid op digitaal werken met haar distributiepartners

 

Van Digitaal Paspoort naar E-Herkenning 
Het Digitaal Paspoort om toegang te krijgen tot extranetten van verzekeraars of serviceproviders wordt uit gefaseerd. De beveiliging ervan is gedateerd, het gebruikersgemak beperkt en de opvolger van dit digitale identiteitsbewijs staat al klaar: eHerkenning. Het digitale inlogsysteem van de Rijksoverheid wordt al door ondernemers in andere sectoren gebruikt om de identiteit van gebruikers te verifiëren. eHerkenning geeft toegangsrechten uit op het hoogste beveiligingsniveau. Verzekeraars dienen echter nog steeds een oplossing te vinden voor rollen en rechtenstructuren per kantoor. Zonder deze, door de verzekeraar opgezette fijnmazige rollen & rechtenstructuur, kan een verzekeraar onvoldoende controle blijven uitoefenen op (hoofd)gebruikers, wat ervoor zorgt dat verzekeraars grote uitdagingen hebben in het aan kunnen leveren van bewijslast voor compliance doeleinden.  

 

Met gedelegeerd gebruikersbeheer voldoet eHerkenning aan alle use cases 
Digidentity en Onegini leveren nu een volledig geïntegreerde end-to-end oplossing waardoor verzekeraars snel en veilig met haar intermediairs en zakelijke klanten kunnen communiceren.  Door de integratie van eHerkenning binnen Onegini is het niet alleen mogelijk om met eHerkenning in te loggen. Bedrijven krijgen ook de mogelijkheid om gedelegeerd beheer van gebruikers en autorisatie uit te voeren. De gezamenlijke propositie van Digidentity en Onegini stelt de verzekeraar in staat om:

  • Zonder zorgen afscheid te nemen van Digitaal Paspoort en eHerkenning te introduceren
  • Fijnmazige rollen & rechtenstructuren te definiëren en per kantoor te configureren.
  • Altijd te weten wie er op welk moment is ingelogd en welke transacties uitgevoerd worden
  • De beveiliging en compliancy volgens wet- en regelgeving in te regelen
  • Security te ontkoppelen van de verzekeringsportalen en dit centraal te organiseren en beheren

 

De winkel blijft open tijdens het migratietraject
Ofschoon elke verzekeraar beveiliging hoog in het vaandel heeft staan, is een complex migratie traject potentieel een zware last op de organisatie. Met de innovatieve en toekomst vaste oplossing van Digidentity en Onegini zijn diverse constructies mogelijk en wordt het proces vereenvoudigd en de last weggenomen.

“De verzekeraars hebben nog weinig ervaring met het gebruik van eHerkenning. Dit kan leiden tot de misvatting dat deze migratie “even snel” kan worden geïmplementeerd. De technische integratie is wellicht snel geregeld maar eHerkenning goed aansluiten op de inlog- en registratieprocessen van de verzekeraars is complex en tijdrovend” aldus Peter Kemp van Digidentity. Denis Joannides van Onegini voegt toe: Een voorbeeld hiervan is dat je als verzekeraar niet weet wie de persoon daadwerkelijk is. De naam is onbekend. Dit wordt door Onegini opgelost. Door de nauwe samenwerking kunnen we nu de migratie van het Digitaal Paspoort naar eHerkenning volledig automatisch uitvoeren. Tijdens de migratie wordt de verzekeraar ondersteunt in:

  • Het CRM updaten en actueel houden;
  • Het aanbieden van meerdere opties voor authenticatie: digitaal paspoort, eHerkenning, gebruikersnaam & wachtwoord + 2de factor authenticatie;
  • Het blijven ondersteunen van digitaal paspoort via de bestaande koppeling.

Doordat Digidentity bij verlenging van het Digitaal Paspoort automatisch eHerkenning gaat ondersteunen en de Onegini software ‘self-onboarding’ met eHerkenning ondersteund, heeft u als verzekeraar twee grote voordelen: de adviseur kan op zijn eigen moment migreren en de verzekeraar mist in de tussenliggende tijd géén business.

 

Stap 1: plan een vrijblijvend introductiegesprek of schrijf in voor ons gezamenlijke webinar
Wacht niet langer en stap nu over op de zakelijke inlogdienst van de toekomst. Plan een vrijblijvend introductiegesprek of schrijf u in voor ons gezamenlijke webinar waar in 3 simpele stappen wordt uitgelegd hoe u zonder zorgen overstapt op eHerkenning. 

 

Over Onegini
Onegini is opgericht in 2011 en ondersteunt inmiddels meer dan tweehonderd labels van klanten met meer dan 45 miljoen accounts verspreid over meerdere landen. Onder de klanten bevinden zich organisaties als AEGON, Coolblue, CZ, Menzis, NS, Van Lanschot en VGZ. Met het Onegini-platform biedt het bedrijf een omnichannel Customer Identity en Access Management-oplossing (CIAM) voor de banken-, verzekerings- en pensioensector. Met Onegini realiseren organisaties op een snelle, gebruiksvriendelijke en veilige manier toegang tot mobiele apps en digitale portalen voor consumenten, werkgevers en adviseurs waarbij ze zich niet hoeven te bekommeren over de registratie, identificatie, login en het beheren van de digitale identiteit. Voor meer informatie, bezoek www.onegini.com

 

Over Digidentity
Digidentity (onderdeel van Solera Inc. Wereldwijd leider in risk- en assetmanagement data en software oplossingen voor de verzekering en automotive industrie) heeft Identiteitsmanagement in haar DNA zitten. Het is onze missie om de online identiteit van ieder persoon zo veilig en betrouwbaar mogelijk te laten zijn. We hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het DigiD platform en lopen al meer dan 12 jaar wereldwijd voorop in de innovatie van identiteit managementoplossingen. In de Nederlandse markt zijn we de enige volledig digitale speler die eHerkenning diensten aanbiedt. Daarmee heeft de klant ook de kortste doorloop in het aanvraagproces van start aanvraag tot afronding.

We bieden naast eHerkenning ook SSL en SBR-certificaten aan. Recentelijk is ons eSGN product (elke digitale handtekening is wettelijk rechtsgeldig) wereldwijd geïntegreerd in AdobeSign. Daarmee kan eenieder op basis van een eHerkenning 3 middel documenten rechtsgeldig ondertekenen. Dit wordt bijvoorbeeld al gebruikt door accountancy bedrijven voor het ondertekenen van jaarrekeningen. Voor meer informatie, bezoek www.digidentity.eu