The Hatch Firm en InnovationQuarter investeren in mobiel securityplatform Onegini

Author: Nevlynn Janssen

Last updated: August 30, 2019

 

Den Haag, 30 November 2015 – Wethouder Ingrid van Engelshoven (Den Haag) onthulde vandaag de nieuwste investering van de Zuid-Hollandse regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter in het domein Safety & Security. Onegini, leverancier van het gelijknamige mobiele securityplatform, maakt een sterke groei door en verwacht met de kapitaalinjectie van €1,5 mln. van The Hatch Firm en InnovationQuarter de internationale ambities te versnellen. Naast kantoorlocaties in Woerden en Gdańsk, vestigt Onegini zich binnenkort ook op de campus van The Hague Security Delta, het grootste veiligheidscluster van Europa.

Snelle en veilige go-to-market voor mobiele apps

Met de innovatieve software-oplossingen van fintech bedrijf Onegini kunnen organisaties snel en veilig mobiele consumentenapps ontwikkelen en op de markt brengen. De Onegini oplossingen bieden onder andere de mogelijkheid om transacties met één klik uit te voeren, in te loggen met een PIN-code, vingerafdruk, gezichtsherkenning, stemherkenning of andere toekomstige authenticatiemethodes voor zowel web als mobiel. Onegini technologie biedt bank-grade security tegen lage kosten en versnelt ontwikkeling en implementatie van apps met 500%.

Door de toenemende dreiging van cyber attacks, wordt voor bedrijven cyber security steeds belangrijker. Onegini technologie maakt het beheersbaar en detecteert misbruik proactief, wat datalekken en fraude voorkomt. 

Onegini in een stroomversnelling

"De nieuwe investeerders stellen Onegini in staat om internationaal op te schalen in sales, marketing en partnering", aldus CEO Denis Joannides. "Wat ons met name aanspreekt is hun kennis en netwerk, waarmee zij bedrijven ondersteunen om succesvol uit te bouwen.”

Het Nederlandse softwarebedrijf heeft met haar mobiele securityplatform binnen drie jaar na oprichting uiteenlopende klanten aan zich weten te binden zoals AEGON, IAK, UMG, Van Lanschot Bankiers, Belgacom, en de Nederlandse Spoorwegen. "We zijn trots op het feit dat goede beveiliging de online strategie van deze bedrijven in een stroomversnelling brengt. Steeds meer klanten zien de toegevoegde waarde van onze software, ook over de grens." 

Onegini in de prijzen

Erkenning voor de security-oplossingen van Onegini komt tot uiting door de diverse prijzen die het bedrijf recentelijk won, waaronder de Most Promising API Solution Provider door CIOReview, een notering in Red Herring Top 100 Europe en Red Herring Top 100 Global. Daarnaast is Onegini het eerste Nederlandse softwarebedrijf dat officieel gecertificeerd is door de Secure Software Foundation, een initiatief vanuit de overheid om het veilig ontwikkelen van software te stimuleren en te borgen.

Investeren in (cyber) security

Als specialist in mobile security ligt de focus van Onegini op expansie buiten Nederland. Onegini heeft in InnovationQuarter en The Hatch Firm twee sterke investeerders gevonden om die ambitie waar te gaan maken.

Rudy de Back, co-founder en Managing Partner van The Hatch Firm: “Onegini heeft bewezen een cruciaal component te leveren voor digitale transformatie. Onegini stelt bedrijven en overheden in staat om op een veilige manier hun mobiele strategie tot uitvoer te brengen. The Hatch Firm heeft er alle vertrouwen in dat Onegini - op basis van haar product en ambitieuze oprichters - kan uitgroeien tot een wereldwijde leider op het gebied van consumentendata die via mobiele apps op een veilige en geverifieerde wijze zijn te ontsluiten.”

“Het is geweldig dat Onegini zich bij The Hague Security Delta aansluit en zich op de HSD campus in Den Haag gaat vestigen. Opnieuw een versterking van het regionale securitycluster”, aldus Francis Quint, Hoofd InnovationQuarter Capital. “We kijken uit naar de samenwerking met Onegini en The Hatch Firm. Met hun state-of-the-art mobiele security-oplossing is Onegini al zeer succesvol in Nederland. Met de investering van The Hatch Firm en InnovationQuarter kan Onegini nu de internationale expansie gaan realiseren.”

Nieuwe investering-in-softwarebedrijf-Onegini-fintech-002.jpg

Over The Hatch Firm

The Hatch Firm is een venture capital fonds met een focus op early stage tech bedrijven. The Hatch Firm is een fonds van ondernemers voor ondernemers. We investeren geld, tijd, expertise en ons netwerk in gedreven ondernemers met een uniek product of dienst dat schaalbaar is en een reccuring revenue model heeft. Het streven is om gezamenlijk de groei te versnellen en toe te werken naar strategische opties (exit, consolidatie, verdere groei, etc).  

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. InnovationQuarter financiert vernieuwende en snelgroeiende bedrijven, assisteert buitenlandse ondernemingen bij vestiging in Zuid-Holland en organiseert samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Zo ontwikkelt InnovationQuarter de provincie Zuid-Holland samen met het bedrijfsleven tot één van de meest innovatieve regio’s van Europa.

Het investeringsfonds van InnovationQuarter – dat momenteel bestaat uit 58 miljoen euro – biedt jonge technologiebedrijven en MKB’ers met groeiplannen in de regio durfkapitaal om innovaties naar de markt te brengen. Middels het fonds kan InnovationQuarter de regionale economie naar een hoger niveau tillen.

InnovationQuarter is een initiatief van het Ministerie van Economisch Zaken, de Provincie Zuid-Holland, de gemeenten van Rotterdam, Den Haag, Leiden, Delft, Dordrecht, Westland, de Technische Universiteit Delft, Universiteit Leiden en de medische centra Leids Universitair Medisch Centrum en Erasmus Medisch Centrum.